top of page

Etsy'de Ürün Fotoğraflama

Güncelleme tarihi: 24 Nis 2022

Etsy, ürünlerinizin orijinalliğine verdiği önemi, ürünlerinizin fotoğraflarına da vermenizi bekliyor!



etsyde ürün fotoğraflamak için yapılması gerekenler



Bildiğiniz üzere Etsy, mağazanızda orijinal olmayan hiçbir ürünü kabul etmiyor. Hatta eğer ürünleriniz el emeği değilse ve herhangi bir mağazadan alınıp siteye koyulup satılmışsa Etsy bunu ”Reselling” olarak adlandırıp alım/satım işlemlerinizi kısmı yada sürekli olarak durduruyor.



ÜRÜN FOTOĞRAFLARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER



Etsy'de alıcılarınızın karşısına çıkan ilk detay ürün fotoğraflarıdır. Unutmamalıyız ki görsellik insanların dikkatini çeken ilk unsurdur. Potansiyel alıcılar ana sayfada arama yaptığında, ürünleri hızlı hızlı geçerek dikkatini ve cazibesini çeken o fotoğrafın bulunduğu ürüne yönelecektir. Yani ürünlerinizin fotoğrafları, içeriği kadar çok önemli bir yer arz eder.


etsy için çekilen takı fotoğrafı



Bizde size ürünlerinizin fotoğraflarında dikkat etmeniz gerekenleri birkaç madde ile sıraladık;



  • Doğru açı! fotoğraflarınızda en doğru açıyı yakalayarak profesyonel bir görünüm elde edebilirsiniz. Bunun için ürünü fotoğraflarken yakınlaşıp uzaklaşarak doğru açıyı bulabilirsiniz. Farklı farklı açılardan da ürününüzü çekmeyi ihmal etmeyin. Ürününüzün boyutunu gösteren açılardan çekmekte müşterilerinizin aklıdaki soru işaretlerini gidererek alım sürecini hızlandırabilir.


  • Doğru ışık! Ürünlerinizin çekimlerinde belki de en önemli unsur ışıktır. Güçlü bir ışık kaynağı edindikten sonra ürünün her yerine ışığın etki ettiğinden emin olarak çekimi yapabilirsiniz.


  • Doğru arka plan! Mağazanızda sergilemek istediğiniz ürün fotoğraflarında tek bir arka plan yada en azından düzenli arka planlar oluşturabilirsiniz. Hatta evinizde kendi arka planınızı hazırlayabilirsiniz. Bunun için kumaşlar ve fon kartonlardan yararlanabilirsiniz. Arka planınızın sade olması her zaman daha iyidir. Böylelikle ürünleriniz daha çok dikkat çeker.


  • Doğru renkler! Fotoğraflarınızın çekimlerini bitirdikten sonra photoshop tarzı uygulamalardan birkaç renk düzenlemesi yapabilirsiniz. Burada dikkat edeceğiniz öncelik fotoğrafların gerçeğinden farklı olacak derecede düzenleme yapmamanız olacaktır. Örnek olarak; Kontrastı ve doygunluğu biraz arttırabilirsiniz. Ürününüze odak yaparak diğer kısımlara blur yapabilirsiniz. Veya keskinliği arttırabilirsiniz.



 

2022-04-05_edited_edited.jpg

Merhaba,
Ben Hakan

2018 yılından beri profesyonel danışmanlık hizmetleri veriyorum. Stratejik planlamadan yenilikçi çözümlere kadar her noktada, daima müşterilerimle etkin ve sonuç odaklı bir ilişki kurmayı amaçlıyorum. Size veya kurumunuza yönelik özel bir eylem planı oluşturmak üzere sizinle birlikte çalışıyorum. Vizyonum ve danışmanlık yaklaşımım hakkında daha fazla bilgi almak için iletişime geçin.

Makale Arşivi

bottom of page