top of page

Etsy'den Nasıl Ödeme Alınır?

Güncelleme tarihi: 25 Nis 2022

Etsy pazaryerinde kendine has bir alışveriş sitesidir. Tabii ki bu durumda ödeme yöntemi de kendine hastır. Etsy kullanıcıları için bir ödeme sistemi geliştirmiştir. Aşağıdaki yazımızda bu ödeme sistemini ve nasıl ödeme alacağımıza bir göz atalım.



etsy'de kart bilgilerini giren kişi


ETSY PAYMENTS


Etsy'de ödeme işlemlerinizi sadece Etsy'nin kendi ödeme sistemi olan Etsy Payments ile yapabilirsiniz. Mağazanızda alışveriş yapmak isteyen kişiler Etsy Credit, Etsy Gift Card, Kredi Kartı, Apple Pay, Google Pay, PayPal, Discover, Ideal, Sofort, Klarna gibi hemen her ödeme altyapısıyla ödeme yapabilir.



Etsy Payment Hesabı Açmak İçin Neler Yapılır?



  1. Şirket ile hesap açılışı yapıyorsanız şirket ve vergi numarası bilgilerinizi girmeniz istenir. Bireysel hesap açıyorsanız bunlar istenmez.

  2. Ödemelerinizi transfer etmek istediğiniz banka hesap bilgileri: Banka adı, hesap sahibi, IBAN ve SWIFT kodu. Türkiye bankası ve TL hesabı olmalıdır.

  3. Kimlik Belgesi: Başvuru esnasında bir kimlik belgesi yüklemeniz isteniyor. Bu belgenin nasıl olması gerektiği aşağıdaki şekilde belirtilmektedir. Dolayısıyla hesap açılışı işlemine başlamadan önce kurallara uygun şekilde bir kenarda hazırlamış olun:

  • Kabul edilen belgeler kimlik, ehliyet ya da pasaporttur. Tercih ettiğiniz bir tanesi ile başvurabilirsiniz.

  • Arkalı önlü değil, sadece ön yüzü istenmektedir.

  • Belge Latin harfleriyle yazılmış olmalıdır.

  • Belge isim, doğum tarihi ve geçerlilik tarihini göstermeli ve tarihi geçmemiş olmalıdır. Bu sebeple eğer hala eski kimlik kullanıyorsanız eski kimliklerde geçerlilik tarihi yazmadığı için kimliğinizi yenileyin ve yeni kimlik yükleyin.

  • Belgedeki isim-soy isim, ödemelerinizi aktaracağınız banka hesabının sahibi ve faturalarınızı ödeyeceğiniz kartın sahibi bu üçü birbiriyle aynı olmalıdır.

  • Yüklenecek belge JPEG veya PNG formatında olabilir. Fotoğrafını çekebilir veya taratabilirsiniz. Aydınlık, net ve okunaklı olmalıdır.


4. Kredi kartı/banka kartı bilgileri: Kredi/banka kartınızın üzerindeki bilgileri giriyorsunuz.

Payments hesabınızı açtıktan sonra yapmanız gereken son bir şey kalıyor: Ödemelerinizin yapılacağı transfer periyodunu seçmek.

Shop Manager > Finances > Payments Settings sayfasına girin. Deposit Schedule başlığı altındaki menüde görüldüğü gibi 4 seçenek var:


  • Once per month (ayda 1)

  • Every two weeks (2 haftada 1)

  • Once per week (haftada 1)

  • Every day (her gün)


 

Etsy Komisyon Oranları Nedir?

Etsy'de bir çok farklı alt komisyon yada ücret vardır. İşte Etsy'nin satıcılardan kestiği komisyon ve işlem ücretleri:

1- Listeleme ücreti (her bir ilan için 0.20 sent. Herkesten kesilir. Sadece Referansla üyeliklerde 40 adet listeleme ücretsizdir.)

2- İşlem ücreti (%6,5. Bu ücret herkesten standart olarak kesilir.)

3- Ödeme işlem ücreti (%6.5 + 3.00 TL. Bu Türkiye için herkesten standart olarak kesilir.)

4- Reklam ücreti (%12 veya %15. Yıllık 10 bin dolar ÜSTÜ ciroda %12 veya 10 bin dolar ALTI ciro’da %15 reklam ücreti kesilir. Ancak müşteri reklamdan gelmezse bu ücret kesilmez)

5- Para birimi dönüştürme ücreti (%2,5. Bu ücret Dolar’ın TL’ye çevrilmesi gibi işlemlerde kesilir. Eğer ilanı TL açar ödemeyi de TL alırsanız bu döviz bozum ücretini ödemezsiniz.)


2022-04-05_edited_edited.jpg

Merhaba,
Ben Hakan

2018 yılından beri profesyonel danışmanlık hizmetleri veriyorum. Stratejik planlamadan yenilikçi çözümlere kadar her noktada, daima müşterilerimle etkin ve sonuç odaklı bir ilişki kurmayı amaçlıyorum. Size veya kurumunuza yönelik özel bir eylem planı oluşturmak üzere sizinle birlikte çalışıyorum. Vizyonum ve danışmanlık yaklaşımım hakkında daha fazla bilgi almak için iletişime geçin.

Makale Arşivi

bottom of page