top of page

ETSY'DE SATIŞ YAPILIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER NELERDİR?

Güncelleme tarihi: 14 May 2022





Etsy’de İlk Satış ve Sonrası


Etys`de büyüyebilmek ve satış adetini artırmak için en önemli şeylerden biri sürdürülebilirlik. Sürdürebilirlik mağazanızın durmadan gelişmesine, trafik almasını sağlar. Bunu başarmanın öncelikli yolu ilk satıştır.


İlk satıştan önce yapacağınız adımlar size doğru yolda olup olmadığınızı gösterir. Satmak istediğiniz ürün doğru mu? Seçtiğiniz fiyatta hata var mı? Ürününüze talep var mı? Maliyetler doğru hesaplandı mı? Gibi birçok önemli sorunun cevabını bulmak, size bir yol çizmenize yardımcı olur. Peki bunlar nasıl yapılmalı. Etsy’de İlk Satış ve Sonrası

1.Pazar Araştırması Öncelikli olarak pazara girmeden önce satacağınız ürünle ilgili iyi bir pazar araştırması yapmak, mevcut durumu anlamanıza olanak sağlar. Bu size müşterileri anlamanıza, fırsatları görmenize yardımcı olur. Bunun için ürününüzü ifade eden 10 anahtar kelimenin aranma istatistiklerine bakabilirsiniz. Buradaki rakamlar size ürüne olan talebi aynı zamanda ürünün hangi özelliğinin daha çok öne çıkartılması gerektiğine yardımcı olur. Böylelikle bu bilgileri uygulayarak ürünlerinizi doğru şekilde listeleye bilirsiniz.


2. Rakip Araştırması Rakip araştırması sizinle benzer ürünler satan satıcıların mevcut durumunun bilançosunu çıkarmanıza yardımcı olur. Rakip mağazaların listelerini inceleyerek kendinize şu soruları sorun; • Onların listesi ne kadar iyi? Daha iyisini nasıl yapabilirim? • Ürününüzü nasıl onlarınkinden daha iyi ve farklı göstere bilirsiniz? • Müşterileri neden onları değil de sizi seçmeli? Bunların yanı sıra müşteri yorumları vasıtasıyla ürün, satıcı veya kargo ile alakalı yaşanacak sorunlarla ilgili önceden haberdar olabilirsiniz. Rakip araştırması ürününüz için tahminî fiyat belirlemenize de yardımcı olacaktır.

  1. 3. Kargo Süreci Alıcının ürünü satın almasıyla başlayan ve eline ulaşıncaya kadar süren bu süreç, titizlikle işlenmeli. Bunun için bu hizmeti sunan şirketlerle detaylıca konuşulmalı. Biz Etsy tedarik sistemimizi bir çok lojistik şirketiyle denedik bütün lojistik süreçlerimizi en doğru şekilde Shipentegra ile başardık. Shipentegra entegrasyonu ile bize hız kattı. Mağazalarımızın bugun bu satış adetlerine ulaşmasında ki en büyük etken Shipentegradır. Etsy ile entegre olan yazılımları sayesinde, otomatikleştirdikleri bu süreçte siparişlerinizi güven ve rahat şekilde gönderebilirsiniz.

  2. Fiyat Belirleme Fiyat ürünün satılabilmesi için en önemli faktörlerden biridir. Müşteri ürünü beğendikten sonra bakacağı ilk şey fiyat oluyor. Bu noktada yanlış fiyat müşteriyi ürününüzü almaktan vazgeçirebilir. Bunun yaşanmaması için ilk olarak maliyet hesaplanması yapılmalı. Ürünün maliyeti üzerine çalıştığınız kargo şirketinin hizmet bedelini gelerek ürünün toplam maliyetini bulabilirsiniz. Bundan sonra yapmanız gereken ikinci maddede de söylediğimiz gibi rakip fiyatlarına bakmanız gerekiyor. Siz lansman yapacağınız için ürün fiyatı rakiplerinizinkinden daha düşük olması gerek. Bu müşteriye sizi seçmesi için daha bir neden olarak yansıyacaktır. Burada dikkat edilmesi gereken ürünün fiyatın fazla düşürmeyerek ürününüzü değersiz göstermekten kaçının.

  3. Sosyal Medya Kanalları Mağazanızın trafiği ne kadar yüksek olursa satış yapma olasılığınız bir o kadar artar. Bu trafiğin en büyük kanallarından biri sosyal medyadır. Sosyal medyayı daha da açarsak Pinterestdir. Pinterest sosyal medya olarak ortaya çıkmış olsa da evrimi onu ürün pazarlama ve gösterimi platformuna dönüştürdü. Bunun başlıca nedenlerinden biri paylaşımlarınıza link ekleyebilmenizdir. Bu sayede insanlar tek tıkla sizin müşterinizi olabiliyor. Burada önemli konulardan biri devamlılık. Sabit bir şekildi içerikler oluşturarak paylaşımlar yapılmalı. İlk başlarda az izlenmeler olabilir, bu sorun değil. Devamlı paylaşımlara devam etmeniz sizin algoritma tarafından algılanmanıza neden olacak. Böylelikle görüntülenme sayınız hızla artacaktır. Pinterest’le ilgili daha fazla bilgi almak için videomuzu izleye bilirsiniz. İlk satıştan sonra yapılması gerekenler? İlk satışınızı yaptınız. Peki şimdi ne yapmalı? Bundan sonra yapacaklarınız iki kısma ayrılmakta. İlki kısa vadeli yapılması gerekenler, ikincisi uzun vadeli.


İlk satıştan sonra yapılması gerekenler?

İlk satışınızı yaptınız. Peki şimdi ne yapmalı? Bundan sonra yapacaklarınız iki kısma ayrılmakta. İlki kısa vadeli yapılması gerekenler, ikincisi uzun vadeli.




Başarılı Bir Etsy Mağazası İçin Hedefler

  1. Kısa Vadeli Yapılması Gerekenler

İlk satış sonrası müşterinizle ilgilenme ve yaşadıkları sorunları çözmeniz gereken kısımdır. Ürün veya kargo ile ilgili müşteriyle iletişimde kalınmalı. Yaşayacakları sorunları ile ilgilenmeli çözümler sunulmalı. Sizden memnun ayrılan müşteri emin olun size daha fazla müşteri gelmesini sağlayacaktır. Bunun için müşteriyle iletişimi kesmeyin. Kargolanma süreciyle ilgi durmadan bilgi verin. Bu size yorucu gelebilir ama müşteri için önemli bir ayrıntıdır. Her şey bittikten sonra, ürünü eline ulaşan ve ondan memnun kalan müşteriden sizin için beş yıldız istemeyi unutmayın. Bu sizin doğal hakkınızdır.

  1. Uzun Vadeli Yapılması Gerekenler

İlk satıştan alacağınız kazancı doğru bir şekilde harcamanız gereken bu kısım, sizi daha da ireli gitmenize yardımcı olacak. Bunun için en önemli olan şey planlama yapmaktır. Kısa, orta ve uzun vadeli planlamalar yaparak hedefler belirlemeniz gerek. Böylelikle mağazanızın büyümesini daha hızlı ve kontrollü yapabilirsiniz. Burada pazarlama bütçesi oluşturmak en önemli şeylerden biri. Pazarlama bütçesini doğru ve oranlı şekilde oluşturursanız bundan sonra yüksek satışlar elde etmenizin kapılarını açar. Hedeflerin belirlenmesi

  1. Kısa vadeli hedefler

  • Sosyal medya paylaşımlarını hedef belirleyerek devam ettirmek. Bu sizin ne kadar ilerleme aldığınızı görmenize yardımcı olacaktır. Hatalarınızı düzeltme imkanı yaratır.

  • Müşteri sorularını devamlı cevaplamak. Müşterinin size olan ilgisine karşılık vererek onu alıcıya dönüştürmenize yardımcı olur.

  • Ürün sayınızı artırmaya devam etmek. Mevcut ürünlere revizeler yaparak geliştirmek.

  1. Orta vadeli hedefler

  • Pazarlama bütçesi şekillendirmek. Haftalık bütçelerle pazarlama faaliyetlerini planlamak. Elde edilen verilere göre size en çok müşteri kazandıran pazarlama kanalına doğru yoğunlaşmak.

  • Rakipleri incelemek. Yaptıkları değişikleri veriye dönüştürerek faydalı yanlarını kendi mağazanıza uygulamak.

  • Pazar araştırması. Aylık olarak pazar araştırması yapmaya devam etmek. Yeni trendleri bulmak ve bunları uygulamak. Mağazanızın endekslendiği anahtar kelimeleri sürekli takip ederek hataları düzeltmek.

  1. Uzun vadeli hedefler

  • Yıllık bilançolar oluşturma. Satış hedefi oluşturup bunları aylara bölerek, küçük hedefler şeklinde uygulamaya çalışmak.

  • Mağaza verilerini yorumlamak. Sabit şekilde her çeyrek mercek altına alarak, yapılan doğru ve yanlışları belirlemek. Doğruları daha da geliştirerek, hatalar için çözümler üretmek.

  • Sezonlar arası geçişlere hazırlık. Her çeyrek sonrası yeni çeyrek için geliştirmeler yapmak. Planlamayı eksik yaparak çeyrek boyunca satış hedeflerine ulaşmanızı sağlar.

2022-04-05_edited_edited.jpg

Merhaba,
Ben Hakan

2018 yılından beri profesyonel danışmanlık hizmetleri veriyorum. Stratejik planlamadan yenilikçi çözümlere kadar her noktada, daima müşterilerimle etkin ve sonuç odaklı bir ilişki kurmayı amaçlıyorum. Size veya kurumunuza yönelik özel bir eylem planı oluşturmak üzere sizinle birlikte çalışıyorum. Vizyonum ve danışmanlık yaklaşımım hakkında daha fazla bilgi almak için iletişime geçin.

Makale Arşivi

bottom of page