top of page

Etsy'de Ürün Listeleme

Güncelleme tarihi: 24 Nis 2022

Etsy'de mağazanızı oluşturduktan sonraki kısım ürün listelemedir. Bu kısım ne kadar kolay gibi gözükse de oldukça detay gerektiren bir işlemdir. Bu kısımda yapacağınız bütün işlemler mağazanız açısından çok önemlidir. Sizde Ürünlerinizi doğru şekilde listelemek istiyorsanız aşağıdaki yazımıza bir göz atın.




etsyde ürün listelemesi yapan kadın


Henüz mağaza oluşturmadıysanız bu yazımızdan öğrendiğiniz bilgilerle mağazanızı kolaylıkla açabilirsiniz.



Ürün Listeleme Nasıl Yapılır?



  • Photo İlk öncelikle ürününüz için bir kapak fotoğrafı belirledikten sonra Photos kısmından bu işlemi yapın. Kapak fotoğrafınızda kullanacağınız görseli nasıl çekmeniz gerektiğini bu makaleden öğrendiğiniz için bu işlemi kolaylıkla halledebilirsiniz.


  • Video Ürünlerinizin videoları varsa eğer, 15 saniyelik ürün videonuzu da mağazanıza ekleyebilirsiniz. Ürün videolarınız da fotoğraflarınız kadar kaliteli olmasına özen gösterin.


  • Title (Ürün Başlığı) Potansiyel alıcıların ürün fotoğraflarınıza baktıktan sonra dikkatini çeken diğer şey ürün başlığınız olacaktır. Ürün başlığınızı belirlerken ürününüz hakkında ne tarz aramalar yapılıyor? hangi kelimeler daha fazla kullanılıyor? soruları hakkında kısa bir araştırmadan sonra ürün başlığınızı sık kullanılan kelimelerle beraber kullanabilirsiniz. Böylece biri sizin ürününüze benzer bir arama yaptığında arama sonuçlarında üst sıralarda yer alabilirsini


  • Who made it? (Ürünü Kim Üretti?)


"I did" Ürünüzü siz yaptıysanız seçeneği işaretleyebilirsiniz.

"A member of my shop"seçeneği mağazanızın veya atölyenizden birinin ürünü ürettiği anlamına geliyor.

"Another person or company" Başka birinin veya şirketin ürettiği ürünleri mağazanıza ekliyorsanız bu seçeneği işaretlemeniz gerekiyor.



  • What is it? Burada ürününüzün alıcıya bitmiş bir ürün olarak mı yoksa başka bir ürün yapması için kullanabileceği bir ara malzeme mi olduğunu soruyor.

"A finished product” Kullanıma hazır, yani bitmiş bir ürün.

A supply or tool to make things” Başka bir ürün üretme amacıyla kullanılan bir ara malzeme veya araç.



  • When did you make it? Ürünün ne zaman üretildiğini soran seçenek. Özellikle vintage ürünler satıyorsanız buraya dikkat edebilirsiniz.


  • Category (Ürün Kategorisi) Ürün kategorisini seçerken ürününüze uygun bir kategori seçmeye dikkat edin. Nitekim alıcıya ulaşma zor olabilir.


  • Type (Ürün Tipiniz) Kargoyla göndereceğiniz bir ürüne physical internet üzerinden göndereceğiniz bir dosya şeklindeyse digital seçeneğini işaretleyin.


  • Description (Ürünün Detayları) Ürününüzle ilgili tüm detayları eksiksiz bir şekilde buraya yazmanız gerekiyor. Özellikle teknik detayları eklemeyi ihmal etmeyin. Ve bu kısımda yazım yanlışı yapmaktan kaçının.


  • Production Partners (Üretim Ortağınız) Ürününüzün üretimi için başka biriyle çalışıyorsanız mutlaka belirtmelisiniz. Fakat ürünlerinizin tüm üretim sürecini siz üstleniyorsanız bu kısmı geçebilirsiniz.


  • Section (Kısım) Bu seçenekte ürünlerini kategorize edebilirsiniz. Özellikle fazla ürünün varsa bunu yapmanız: alıcıları istediği ürüne daha kolay ulaşmasını sağlar.


  • Tags (Etiketler) Doğru etiketlerle birlikte arama algoritmasında üst sıralarda çıkmanı sağlayacak kısım burası. En fazla 13 adet ekleyebileceğin etiketlerde doğru seçimler yapman çok önemli.


  • Materials (Malzeme) Ürünün hangi materyallerden üretildiğini eksiksiz bir şekilde yazın. Hatta ürününüz dönüştürülebilir bir materyalse bunu Description (Ürünün Detayları) kısmında mutlaka belirtin.


  • Inventory and Pricing (Envanter ve Fiyatlandırma)


Price (Ürün Fiyatı) Bu kısımda ürününüzün satış bedelini belirliyorsunuz. Bunu belirlerken piyasadaki diğer satıcıların ürünleriyle kıyaslayarak bir ürün fiyatı çıkartabilirsiniz.


Quantity(Ürün Adedi) Ürün adedinizi yazarken stoğunuzdaki ürün kadar yazmaya özen gösterin. Aksi takdirde çok fazla sipariş gelmesi gibi durum olduğunda alıcıları bu konuda yanıltmış olursunuz.


  • SKU [Stock Keeping Unit(Stok Saklama Birimi) Bu bir tür stok kontrol sistemidir. Elinizde fazlaca bulunan ürünlerinizi paketleyip ve her birine bir kod verip deponuzda hazırda bekletiyorsunuz. Bir talep geldiği an koduyla hemen ona ulaşıp hazırda duran ürününüzü alıcıyla buluşturuyorsunuz.


  • Variations (Varyasyon) Bu kısımda ürünlerinizin çeşitlerini belirtiyorsunuz. Örneğin bir vazonun kırmızı, sarı, mavi renk çeşitleri varsa bunları ekliyorsunuz. Böylece alıcı mağazanızda gezerken beğendiği vazonun en sevdiği rengine hızlı bir ulaşım sağlamış oluyor.

Prices vary for each: Her seçeneğinize farklı bir fiyat verebiliyorsunuz. Örneğin kırmızı vazonuzun fiyatı mavi vazonuzdan daha farklıysa bunu belirtiyorsunuz.

Quantities vary for each: Ürün seçeneğiniz için farklı ürün adedi girmenizi sağlıyor. Örneğin kırmızı vazonuzda 8 mavi vazonuzdan 15 adet varsa bunu belirtiyorsunuz.

SKUs vary for each: Her seçeneğiniz için farklı ürün kodu girebiliyorsunuz. Örneğin ahşap vazo modelinizin SKU kodu A0001, aynı model saksının çelik modelinin SKU kodunu ise Ç0001 olarak girebilmenizi sağlar.




  • Personalization (Kişiselleştirme) Kişiselleştirilebilen bir ürün satıyorsanız bu seçeneği işaretlemelisiniz. Örneğin vazonun üstüne alıcının adını yazacaksanız bunu seçeneği aktif hale getirin.

Instructions for buyers (Alıcılar İçin Açıklamalar) Kişiselleştirme seçeneğini işaretledikten sonra bu kısımda alıcının almak istediği ürüne yazdırmasını istediği kelimeyi isteyebilirsiniz ve kaç harfli olması gerektiğini siz belirleyebilirsiniz.

Personalization is optional(Kişiselleştirme opsiyoneldir) Kişiselleştirme istemeyen alıcıların sadece ürünü satın almalarını buradan sağlayabilirsiniz.

Character Limit(Karakter Limiti) Alıcının istediği kişiselleştirmelerle ilgili sınırları belirleyebilirsiniz. Öğreneğin "En fazla 9 kelimelik cümle" şeklinde.



  • Shipping Options (Kargolama Ayarları)

Country of origin (Ürünün Gönderildiği Ülke) Ürünü gönderdiğiniz ülkeyi buradan seçiyorsunuz.

Processing time (Hazırlama Süresi) Bu süre zarfı alıcının alma işleminin başlamasıyla ve kargonun ona ulaşma sürecinin arasındaki süreyi ifade eder.

Fixed shipping prices (Sabit kargo fiyatları) Hangi ülkelere ne kadarlık bir kargo fiyatlandırması yapacağınızı ve süresinin ne kadar olacağını belirleyeceğiniz kısım.




  • Ürünü Türkiye'den Türkiye'ye Gönderdiğiniz Zaman

Shipping carrier: Kargolama yaparken hangi kargo firmasını tercih edeceğinizi buradan belirliyorsunuz. PTT ile gönderim sağlıyorsanız PTT Posta seçeneğini başka bir tercihiniz varsa other seçeneğini işaretliyorsunuz.

Mail class (Posta Gönderim Sınıfı): PTT kargosunu seçtiğiniz zaman “PTT Turkish Post-Domestic” seçeneğini seçebileceksiniz.

Delivery time (Gönderim zamanı): PTT kargoyu seçmediğiniz takdirde kargonuzun kaç iş gününde alıcıya ulaşacağını belirten kutucukları isteğiniz doğrultusunda işaretliyorsunuz.


What you’ll charge (Kargo Ücreti)

Free shipping (Ücretsiz Kargo): Kargolama için ekstra ücret alamayacaksanız bu seçeneği işaretlemelisiniz.

Fixed price (Tek fiyat): Belirlenen ülke içerisinde herhangi bir yere aynı kargoyla işlem yapıyorsanız bu seçeneği seçmelisiniz.

One Item : Bu üründen bir adet satın alan kişi için belirlediğiniz kargo bedelini buraya giriyorsunuz.

Additional Item : ikinci ve sonraki ürünleri için daha ucuz bir kargo bedeli ödemeleri gibi bir opsiyonunuz varsa buraya ise “One Item” kutucuğunuzda yazdığınız kargo bedelinden daha az bir ücret girebilirsiniz.

Everywhere else (Diğer her yer): Bu kısım özel olarak belirttiğiniz ülkeler dışında kalan her yer için sabit bir fiyat ve zaman aralığı belirlemenizi sağlar.



 






2022-04-05_edited_edited.jpg

Merhaba,
Ben Hakan

2018 yılından beri profesyonel danışmanlık hizmetleri veriyorum. Stratejik planlamadan yenilikçi çözümlere kadar her noktada, daima müşterilerimle etkin ve sonuç odaklı bir ilişki kurmayı amaçlıyorum. Size veya kurumunuza yönelik özel bir eylem planı oluşturmak üzere sizinle birlikte çalışıyorum. Vizyonum ve danışmanlık yaklaşımım hakkında daha fazla bilgi almak için iletişime geçin.

Makale Arşivi

bottom of page