top of page

Etsy'de Mağaza Açma Süreci

Güncelleme tarihi: 24 Nis 2022


Etsy' de mağaza açmak gerçekten çok kolay! Öncelikle buradan Etsy hakkında temel bilgilere sahip olabilirsiniz. Sonra da aşağıdaki adımları takip edip mağazanızı açabilir ve kendi e-ticaret profilinizi oluşturabilirsiniz.




Etsy'de Mağaza Açma Süreci


  1. Ana sayfadaki “Sell on Etsy” bağlantısına tıklayın.

  2. Daha sonra açılan sayfadan “Open your Etsy Shop” butonuna tıklayın.

  3. Burada yer alan bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurduktan sonra e-posta adresinizi onaylamanız gerekecektir.

  4. E-Posta adresinize doğrulama bağlantısına tıklayarak, hesabınızı aktifleştirin.

  5. Hesabınızın aktivasyonu ardından Etsy yönetim panelinize yönlendirileceksiniz. Bu ekranda “Your Shop” menü başlığına tıklayın.

  6. Mağazanız için gerekli olabilecek ayarları tanımlamanız istenecektir. Özellikle shop language ile dil, shop country ile ülke, shop currency ile para birimi seçiminizi belirlemelisiniz.

  7. Mağazanıza ilişkin tüm ayarları tanımlamanız ardından satış için belirecek Mağaza Adı tercihinizi ilgili alana girmeniz gereklidir. Daha sonra isim değişikliği yapılamadığı konusunda sizi uyarmak isteriz.

  8. “Add a listing” yazısına tıklayarak ve ürününüzün bilgilerini, fotoğraflarını eklemeye başlayın. Burada talep edilen ayrıntıları eksiksiz ve doğru doldurmanız önemlidir.

  9. Bir sonraki adımda ise kargo sürecini belirleyeceksiniz. Kargo seçenekleri arasında “By itself”i seçtiğinizde ürünü ‘tek’ olarak gönderebiliyorken, “With another item” seçeneği ile aynı kargo paketine birden fazla ürünü ekleyerek gönderim yapabiliyorsunuz.

  10. Son olarak bir seçenek daha var karşınıza çıkan; bu oldukça önemli çünkü sizin kullanıcılarla etkileşiminizi artıracak nitelikte. “Tags” kısmına hedef kitlenizin yani müşterilerinizin arama yaparken yazılabileceğini düşündüğünüz anahtar kelimeleri, “Materials” kısmına ise kullandığınız malzemeleri ve bu malzemelerin türünü yazmanız çok önemli.



 

Sizde bu adımları izleyip mağazanızı oluşturduktan sonra bir sonraki adım olan Etsy'de ürün fotoğraflama yazısına göz atabilirsiniz.



2022-04-05_edited_edited.jpg

Merhaba,
Ben Hakan

2018 yılından beri profesyonel danışmanlık hizmetleri veriyorum. Stratejik planlamadan yenilikçi çözümlere kadar her noktada, daima müşterilerimle etkin ve sonuç odaklı bir ilişki kurmayı amaçlıyorum. Size veya kurumunuza yönelik özel bir eylem planı oluşturmak üzere sizinle birlikte çalışıyorum. Vizyonum ve danışmanlık yaklaşımım hakkında daha fazla bilgi almak için iletişime geçin.

Makale Arşivi

bottom of page